مقالات سایت, مقالات متفرقه

فرق قاشق چوبی با قاشق پلاستیکی در آشپزی

تفاوت بین قاشق چوبی و پلاستیکی - گوگرین

یکی از مهم ترین ابزارها برای آشپزی “قاشق” می باشد که برای ترکیب مواد غذایی به کار می رود. جنس قاشق هایی که استفاده می شود معمولا فلزی ، پلاستیکی  یا چوبی هستند که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند. اما چرا سر آشپزان حرفه ای بیشتر از قاشق های چوبی استفاده می کنند؟

اگر شما هم علاقمند هستید در خصوص مزایای استفاده از قاشق چوبی و فرق آن با دیگر قاشق ها اطلاعات بیشتری کسب کنید؛ دعوت می کنیم در ادامه با گوگرین همراه باشید.

قاشق چوبی چه ویژگی هایی دارد ؟

قاشق های چوبی یکی از کارامدترین قاشق ها برای ترکیب مواد غذایی هستند و با آنها می توان انواع مواد غذایی را با حفظ طعم ترکیب و یک غذای کاملا سالم با خلوص بالا تهیه کرد. این قاشق ها در انواع سایز ها و طرح ها تولید می شوند و زیبایی خیره کننده ای به فضای آشپزخانه می دهند.

تفاوت بین قاشق های چوبی و پلاستیکی :

به طور کلی تفاوت این دو مدل قاشق را در جدول زیر میتوانید مشاهده کنید :

ویژگی قاشق چوبی قاشق پلاستیکی
ایجاد خراش در قابلمه نمیشود نمیشود
انتقال گرما به دست ندارد ندارد (اگر دسته فلزی باشد خواهد داشت)
سوختن نمی سوزد اگر قابله خیلی داغ شود ذوب میشود !
طول عمر بسیار بالا کم
واکنش با مواد غذایی به هیچ وجه ندارد در مواد بی کیفیت حتما دارد
خوشدستی دارد دارد
ایجاد تغییر در طعم مواد ندارد ممکن است داشته باشد
قیمت بالاتر از متوسط متوسط
دوست دار محیط زیست کاملا سازگار با محیط زیست پلاستیک، آسیب زننده به محیط زیست

مزایای قاشق چوبی نسبت به قاشق پلاستیکی

از مهم ترین مزایای قاشق های چوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- باعث ایجاد خراش در ته قابلمه نمی شوند.

قاشق های چوبی جنس ملایمی دارند و برخلاف قاشق های فلزی ته قابلمه را خراش نمی دهند. در نتیجه استفاده از آنها باعث افزایش عمر مفید قابلمه و تابه های شما می شود.

2- گرما را از خود منتقل نمی کنند.

قاشق های چوبی بعد از داغ شدن دست را نمی سوزانند.به همین دلیل به راحتی می توانید از آنها برای هم زدن و تفت دادن غذاها و حلوا ها استفاده کنید نیازی به استفاده از دستمال برای گرفتن قاشق های چوبی نیز وجود ندارد.

3- نمی سوزند و آب نمی شوند.

قاشق های چوبی بر خلاف قاشق های پلاستیکی اگر مدتی داخل تابه یا قابلمه داغ بمانند ذوب نمی شوند و شکل خود را از دست نمی دهند.

4-محکم هستند و عمر بالایی دارند.

این نوع قاشق ها استحکام خوبی دارند و برعکس قاشق های پلاستیکی دسته ی آنها نمی شکند و لبه ی آنها ترک بر نمی دارد.

5- با مواد غذایی واکنش نمی دهد و برای بدن مضر نیست.

قاشق های چوبی با اسید موجود در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، لیمو و… واکنش بد نمی دهند به همین دلیل سالم ترین غذاها با قاشق های چوبی طبخ می شوند.

6- خوشدست هستند و استفاده ی راحت تری دارند.

با قاشق های چوبی به راحتی می توان آشپزی کرد و باعث اذیت دست نمی شوند و به دلیل طبیعی بودن حس خوبی را به فرد می دهند.

7- دوستدار محیط زیست هستند و به طبیعت آسیب نمی زنند.

قاشق های چوبی تجدد پذیر اند و بعد از استفاده زمانی که در طبیعت رها می شوند؛ باعث صدمه به محیط زیست نمی شوند.

8- تغییری در طعم مواد غذایی ایجاد نمی کنند.

قاشق های پلاستیکی طعم برخی از مواد غذایی مانند سیر، پیاز و… را به خود جذب می کنند و ممکن است در استفاده ی بعدی طعم غذا را تحت تاثیر قرار دهند. در حالی که قاشق های چوبی این چنین نیستند.

9- بسیار زیبا هستند.

قاشق های چوبی با ظاهر و رنگ طبیعی خود حس آرامش بخشی ایجاد کرده و لذت آشپزی را چندین برابر می کنند.

قاشق های چوبی دوست دار محیط زیست - گوگرین

نگهداری قاشق های چوبی

تنها ایراد قاشق های چوبی این است که نفوذ پذیر اند و اگر لایه ی محافظی روی آنها نباشد؛ رطوبت آب و مواد غذایی را به خود جذب می کنند. به همین دلیل حتما باید به صورت دستی شستشو شوند و به مدت طولانی در آب غوطه ور نشوند. تا عمر بالایی داشته باشند.

بنابراین بهترین روش شستشو قاشق های چوبی به وسیله آب ولرم با اسفنج و مایع است. همچنین بعد از شستشو اجازه دهید به خوبی خشک شود. برای ضد عفونی کردن قاشق های چوبی نیز می توانید از اسپری سرکه و جوهر نمک یا ترکیب نمک و آبلیمو بر روی آنها استفاده کنید.

انواع قاشق های چوبی

قاشق های چوبی از نظر رنگ، جنس، شکل ظاهری و کاربرد انواع مختلفی دارند که در زیر به شرح مختصری از انواع قاشق های چوبی از نظر جنس می پردازیم.

  • 1- قاشق های ساخته شده با چوب های تیره و سخت مثل آبنوس یا گل سرخ تیره
  • از این نوع قاشق ها برای ریختن مواد جامد و سرخ کردن سبزیجات مناسب هستند.
  • 2- قاشق های ساخته شده با چوب بلوط یا گیلاس
  • از این نوع قاشق ها برای پخت و پز به مدت طولانی استفاده می شود مثل درست کردن رب گوجه ، درست کردن حلوا و …
  • 3- قاشق های ساخته شده با چوب بامبو

امروزه باکیفیت ترین ، زیباترین ، سبک ترین و اقتصادی ترین قاشق های چوبی از  گیاه بامبو ساخته می شوند. بامبو گیاهی است که در زمان خیلی کوتاه به بالاترین رشد می رسد و برای تولید چوب نیازی به قطع کردن درختان بلوط، گردو، گیلاس و… وجود ندارد.

وزن بسیار سبک تری از انواع دیگر دارد و به دلیل داشتن لایه محافظ آنتی باکتریال بوده و باکتری ها و قارچ ها روی آن رشد نمی کنند. این قاشق ها در طراح ها و اندازه های مختلف از کفگیر های بزرگ تا قاشق های غذاخوری و قاشق های ادویه را شامل می شوند و به دلیل زیبایی که دارند؛ طرفداران زیادی پیدا کرده اند.

سخن آخر

در این مقاله از وبسایت گوگرین اشاره شد، قاشق های چوبی یکی از سالم ترین قاشق ها برای هم زدن غذاهای خیلی داغ به مدت طولانی هستند و در بین قاشق های چوبی؛ قاشق های ساخته شده از چوب بامبو به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند؛ بهترین و باکیفیت ترین قاشق ها می باشند.

در صورتی که به دنبال یک قاشق چوبی بسیار باکیفیت و سبک هستید که از چوب بامبو ساخته شده باشد؛ می توانید  ست قاشق چوبی گوگرین را خریداری کنید و از کیفیت بسیار بالای آنها لذت ببرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *